Rabu, 28 Julai 2010

Buat Buat Sibuk...

Bismillah...

Sibuk. Betul betul sibuk. Blog pun dah lama tak update. Banyak sangat perkara yang mengheret aku agar tiadalah masa yang singkat ini ku buang tampa manfaat. Sia sia. Awal semester kali ini agak lain dari semester terdahulu. Kebiasaannya aku adalah kaki ponteng program. Tulislah apa apa ancaman pun, takkan aku peduli. "WAJIB, KEDATANGAN ANDA DIAMBIL".... Jikalau inilah perkataan yang ditampal diposter, maka aku akan rasa bertanggungjawab untuk mengajak rakan rakan yang sekepala dengan aku untuk boikot.

APA... INGAT UNIVERSITI NIE SEKOLAH KE ???? PIIRAHHH!!!

Entah bagaimana, entah apa asbab nuzul, tahun ini aku pula menyibukkan diri dalam menganjurkan program. Publisiti sesuatu program akan menjadi tanggungjawab aku. Secara tak langsung, Adobe Photoshop lah peneman setia. Walaupun tak lah semahir bekas housemate aku (Mat Zang), tapi hasil hasil seni ciptaanku boleh dianggap cantik sikit daripada hodoh.....

Untuk membuktikan ada prima facie kes dalam title post blog kali ini, saya akan lampirkan bukti bukti yang menyokong kes dari premise kami.....

PROGRAM BENGKEL HALATUJU SLC




Nama Program: Bengkel Hala Tuju Kelab SLC 2010
Penganjur: Syariah And Law Club (SLC) Society
Tempat: Dewan Kuliah Fakulti, Fakulti Syariah dan Undang Undang, USIM
Tarikh: 21st July 2010

Describtion: Bengkel bertujuan untuk menetapkan halatuju kelab untuk tempoh lima tahun mendatang. Ditugaskan sebagai Head Researcher untuk External Environment Analysis dan Moderator untuk sebuah bengkel.

SPECIAL TALK ON AUKU 2009 AMMENDMENT



Nama Program: Special Talk on AUKU 2009 Ammendment
Penganjur: Karnival Mahasiswa, Majlis Perwakilan Pelajar USIM
Tempat: Dewan Kuliah Utama, Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah, USIM
Tarikh: 22nd July 2010

Description: Syarahan AUKU oleh Prof. Dr. Azmi Sharom bertujuan untuk memberikan penerangan tentang hak hak mahasiswa yang patut mahasiswa tegakkan. Turut menyentuh sedikit tentang sejarah AUKU dan bagaimana ia menyekat hak mahasiswa dari sudut sisi Perlembagaan Persekutuan. Ceramah yang telah menghancur lumatkan pengaruh dan campur tangan HEP universiti terhadap hak mahasiswa, dan bagaimana HEP sebagai anak hasil pengenalan AUKU di Malaysia. Ditugaskan sebagai PIC dan Mr Chairperson padamalam itu.

FSU LEGAL WEEK MOCK MOOTING



Nama Program: Syariah and Civil Mock Mooting
Anjuran: Syariah and Law Club (SLC) Law Society
Tempat: Moot Court Fakulti Syariah dan Undang Undang USIM
Tarikh: 29th July 2010 (tomorrow)

Description: Mock Trial (perbicaraan olok olok) ini dianjurkan untuk mendedahkan para pelajar akan procedure dan tatacara mahkamah. Terbahagi kepada dua sesi, 9-11 am adalah sesi untuk mahkamah sivil dan 3-5pm adalah sesi untuk mahkamah syariah. Civil Trial akan dipersembahkan oleh team International Humanitarian Law (IHL) 2009. Pasukan ini telah berjaya menduduki tempat kedua dalam pertandingan peringkat kebangsaan antara School of Law yang ada di Malaysia. Perbicaraan kali ini akan membincangkan isu genocide yang berlaku keatas sebuah negara. Manakala sesi kedua akan diwakili oleh Juara bagi pertandingan Syariah Mooting Competiton 2009 dan akan membawa isu harta sepencarian dalam islam. Ditugaskan sebagai PIC untuk kedua dua program.

Ya memang nampak sibuk, tapi lebih kepada buat buat sibuk...

3 comments:

erma fatiha berkata...

Kawan,
u are creative.A creative person has the ability to invent and develop original ideas,especially in the arts.

creative activities involve the inventing and making of new kinds of things.

If u use something in a creative way,u use it in a new way that produce INTERESTING AND UNUSUAL RESULTS!

creative comes from deep inside of the heart.=)

Fazareez Fauzi berkata...

Syabas bobo krn tlh berjaya men'capub'kn diri....hehe

Ahmad Ridhwan berkata...

salam,

erma: creative do come from hearts, but if u polish it with skill and hard work, hoooh, the master piece shall emerge....

fazareez:
men'capab' >
"ca"=cari, "pab"=publisiti..... trima kasih trima kasih...

Type Speedtest

Typing Test Score

Visit the Typing Test and try!